az erőt adó gyógyvizek világa
fürdők
szálláshelyek
kempingek
egyéb szolgáltatók
gift card
hasznos információk
2015. június 03. 13:34
Innen ismerheted fel a csaló rendőrt!
Több alkalommal is beszámoltunk már arról, milyen módszerekkel próbálják külföldön megrövidíteni a gyanútlan turistákat

Egy turistákkal szembeni trükközések gyakori példáit összegyűjtő weboldal szerint a csaló rendőrök megjelenése jellemző lehet például Mexikóvárosban, Bogotában, Bangkokban, sőt, még Bukarestben is, de Bolívia tekintetében is hallani hasonló történeteket. Van, hogy az álrendőr úgy lép oda a turistához, hogy azt állítja, hamis pénz forog közkézen a helyi piacon vagy a kereskedők körében, aminek ellenőrzése céljából a turisták pénzét is szemügyre venné, szükség esetén pedig kártalanítja őket. Ha ilyenkor valaki átadja pénztárcáját, gyakran kevesebb pénzzel kapja azt vissza. Csaló rendőrök akár közúti ellenőrzés vagy egyszerű igazoltatás formájában is megállíthatnak - hasonlóra Magyarországon is volt már példa -, de szintén jellemző módszer, hogy a csalók magukat rendőrnek álcázva az útlevelet és az iratokat szeretnék ellenőrizni, majd azt állítva, hogy valami nincs rendben, pénzbüntetést szabnak ki, vagy épp előadják, hogy bizonyos összeg fejében gyorsan megoldást találnak a problémára.

további hasznos információk
Budapesten a szakképzett munkaerő elvándorlása és a magas ÁFA nehezíti a szállodások mindennapjait. Pozsony és Szófia hoteljeibe több vendég jönne, ha vonzóbb lenne maga a desztináció, vélik a helyi szakemberek. Varsónak..
A napokban ért véget a Green Travel idei első tanulmányútja: Észak-Cipruson jártak az iroda viszonteladó partnerei.
Az 1995 óta az UNESCO Világörökség részének számító Húsvét-sziget nem csupán a bolygó egyik lakott területektől legtávolabb eső, szintén lakott pontja, de az egyik legrejtélyesebb úti célja is, nem véletlen, hogy a..
Amellett, hogy a magyar vonatokon számos különféle állandó és üzletpolitikai kedvezmény is elérhető, a MÁV rendszeresen lehetőséget biztosít úgynevezett alkalmi menettérti kedvezmény igénybevételére is, ami jellemzően..